zakelijk-slide-iris meten monitoren kop w1000px-h460px
zakelijk-slide-consumenten communicatie kop w1000px-h460px
zakelijk-slide-iris organisatie kop w 1000px-h460px
zakelijk-slide-sturing kop w1000px-h460px
zakelijk-slide-BENG kop w1000px-h460px
bewoners-slide EWB-w1000px-h460px
bewoners-slide EWB vrouw-w1000px-h460px
bewoners-slide EWB man met plant-w1000px-h460px

Annen

Opdrachtgever: Woningcorporatie Woonborg
Project: 5 NOM woningen

Omschrijving:
Deze woningen worden gemonitord op basis van EPV-richtlijn. De woningen zijn voorzien van een display waarop de huurder het energieverbruik kan aflezen. De woningen zijn voorzien van een grondgebonden warmtepomp, WTW-installatie en zonnepanelen. Deze woningen betreffen eengezinswoningen.

Braamt

Opdrachtgever: Woningcorporatie Plavei
Project: 16 NOM woningen

Omschrijving:
Deze woningen worden gemonitord op basis van EPV-richtlijn. De huurders kunnen middels een APP het energieverbruik aflezen op hun eigen smartphone of tablet. De woningen zijn voorzien van een water-water warmtepomp, WTW-installatie en zonnepanelen. Het betreft 4 eengezinswoningen en 12 levensloopbestendige nul-op-de-meter woningen.

Eindhoven

Opdrachtgever: Woningcorporatie Trudo
Project: Afrekensysteem bedrijfunits

Omschrijving:
In het vershal “Het Veem” gebouw op het voormalig Philipsterrein Eindhoven verhuurd Trudo verschillende bedrijfsunits. Voor in totaal 24 units wordt het energieverbruik gemeten en op afstand uitgelezen voor jaar of deelfacturaties. Elke unit is voorzien van een Kwh-meter die allemaal zijn gekoppeld met de IRIS-box.

Enschede

Opdrachtgever: Woningcorporatie Domijn
Project: duurzame experimenten en schaalbare oplossingen

Omschrijving:
4 woningen uit de jaren vijftig hebben verschillende duurzame comfort-systemen gekregen. Het IRIS-systeem is ingezet om de verschillende metingen goed te kunnen interpreteren. Naast energiemonitoring wordt ook gekeken naar de thermische aspecten. Voor energie monitoring is gebruik gemaakt van verschillende  componenten. Denk aan warmtemeters, Radiofrequente raam en deurcontacten, 230V WCD-plugs voor losse ventilatiesystemen en koppeling met de slimme meter. Alle data wordt per dag verzameld en verstuurd voor onderzoek. Real-time visualisatie per woning kan middels APP worden waargenomen. Een custom-made oplossing waar 2×2 verschillende oplossingen zijn bedacht.

[fusion_builder_column type=”1_6″ layout=”1_6″ align_self=”flex-start” content_layout=”column” align_content=”flex-start” content_wrap=”wrap” spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”no