
BENG
Vanaf 1 januari 2021 verandert de woningbouw wezenlijk door de BENG (wet op Bijna Energie Neutrale Gebouwen). De calculaties van een Nul-op-de-Meter woning zijn op zichzelf staand niet meer voldoende. Met een jaarlijkse bewijslast voor de bouwverantwoordelijke als gevolg.
Meten = weten
Aan de hand van de verzamelde data kan IRIS Energiebeheer in heldere rapportages aantonen wat het verbruik is, waar er verbetering nodig is of juist voordeel optreedt. De verzamelde gegevens worden te allen tijde verwerkt volgens de laatste AVG-normen. En door deze minutieuze rapportages kunnen wij als IRIS u ook bijstaan met advies zodra installaties aan vervanging toe zijn.
IRIS Energiebeheer beheert en borgt de energieprestaties van uw woningportfolio.
- Bewonersbegeleiding met de energiecoach en de communicatietoolkit
- IRIS Klantenservice voor bewoners: vragen en klachtafhandeling, acties uitzetten, bouwdossier
- IRIS Servicedesk voor u als opdrachtgever, aannemer, installateur: support, acties uitzetten, bouwdossier
- IRIS Data-analyse: waarborging EPG en rapportagebeheer
- Advies, ontwikkeling en kennisdeling
Ontzorgen
Naast het monitoringsplatform biedt IRIS Energiebeheer altijd de helpende hand bij vragen en storingen via het callcenter van de service desk. Door kennis van alle installaties komt de probleemvaststelling snel tot stand en wordt er direct hulp ingeschakeld. Tevens beschikt IRIS Energiebeheer over voldoende voorlichtingsmateriaal om zowel gebruiker als opdrachtgever voor te lichten over de werking van het monitoringsplatform en de beschikbare dienstverlening daaromheen. Voor de woningcorporaties stelt IRIS zich op als onafhankelijk adviseur tijdens alle fasen van het bouwproces en de exploitatiefase.
Wonen heeft een groot aandeel in de ecologische voetafdruk in de belasting van de aarde. Door het ontwikkelen, optimaliseren en exploiteren van installatietechnologieën streeft IRIS naar Zeer Energie Neutraal wonen. Daarnaast wil IRIS de gebruiker/bewoner en investeerder/beheerder door middel van goede voorlichting bewust maken en daarmee het gedrag sturen richting een schoner milieu en zeer energie neutraal wonen om zo ook de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen.

